Hva er åreknuter

Alle kan få åreknuter, men noen er mer utsatt enn andre.

 
Vi vet at under en graviditet, vil mer væske være i kroppen. Dette gir økt belastning på de blodårene som skal transportere blod fra beina tilbake til hjertet (vener). Også mye stående arbeid og overvekt, vil gi en slik økt belastning på venene. 
I tillegg vet vi at det er slik at arv har mye å si. Om dine foreldre var plaget med åreknuter, vil du ha en større risiko for å få det. 

Det er mange som bruker støttestrømper. Disse kan hjelpe mot hevelse og tyngdefølelsen. De vil ikke gjøre noe med åreknutene som allerede er der. 

Fra gammelt av har åreknuter blitt operert ved at man har kirurgisk fjernet den syke blodåren. Dette medførte ofte sykehusinnleggelse, og gjerne flere ukers sykemelding. 
Med de nye behandlingsmetodene vi har ved Bergen Venesenter, kan den syke blodåren i stedet lukkes. Kun ved hjelp av små nålestikk. 

For å forstå hvordan åreknuter dannes, har vi lagt en video her. Her forteller de om hvordan åreknuter (varicose veins) dannes:

Ønsker du å fjerne dine åreknuter, tilbyr vi markedets mest skånsomme behandling for dette. Sklerosering av åreknuter

Moderne behandling av åreknuter, baserer seg oftest på varmebehandling av blodårene. Dette gjelder laser, steam/vanndamp og radiofrekvens. Vi har valgt å tilby steam- og radiofrekvensbehandling, da disse metodene både har en ypperlig effekt og er svært skånsomme. 
I tillegg kan vi tilby behandling med medisinsk lim. Denne type behandling vil ikke tilføre varme, men lukker blodårene ennå mer skånsomt. 

Vi lukker kun blodårer som ikke fungerer. Blodet har andre veier å gå fra foten, så det er uproblematisk å lukke disse blodårene. 

ÅreknuterVi har også andre måter å behandle åreknuter på. Dette kan du lese mer om under de forskjellige linkene under behandlings-fanen øverst på siden. 

Vi holder til i sentrale lokaler i Bergen, og har 3 av de mest erfarne karkirurgene innen dette området til å imøtekomme ditt behov.